O nama

Elmont gradnja preko dvadeset godina iskustva!

Mi smo Livnica Petrović

U Livnici Petrović smo u mogućnosti da za Vaše potrebe proizvedemo odlivke u pesku od legura aluminijuma, mesinga i brozne po Vašem ili našem modelu.

Pored livenja u pesku, možemo da se pohvalimo i livenjem u metalnim kokilama. Preko naših saradnika u mogućnosti smo da Vam ponudimo kompletan proizvod od same izrade modela, pa do mašnske obrade.

Radimo odlivke od 0,05 do 70kg. Vaše je samo da imate tehnički crtež, fotografiju ili zamisao, a nase je da to sprovedemo u delo.

Danilo Dača Petrović

Sa svojih 17 godina pošao je na livački zanat, koji je učio kod majstora Prpić Mirka na Zvezdari.
Nakon uspešno završenog zanata i rada u livnici Minić Todora u Zemunu, otvara samostalno livnicu 01.04.1967. godine u Novoj Pazovi.

U Novoj Pazovi je livnica poslovala do 1979 godine gde se seli na sadašnju adresu.
Livnica Petrović sa sedištem u Staroj Pazovi posluje od 1967 godine i bavi se gravitacionim livenjem u pesku aluminijumskih legura,mesinga,bronze… po hemijskom sastavu i želji kupca. 01.12.1997. porodičnu tradiciju nastavlja sin Dušan.

Preko pedeset godina iskustva!

Bavimo se umetničkim livenjem kao i tehničkim livenjem.Uz prevashodno livenje u pesku možemo da po Vašem tehničkom crtežu izradimo model koji može da bude od drveta, plastike, pleksiglasa, gipsa…